Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan man få hvitere tenner uten å måtte bleke dem?

 

Spørsmål

Hvordan kan man få hvitere tenner uten å måtte bleke dem?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Veldig mange tror at de har veldig gule tenner uten at man har det. Det er ikke alltid at man kan bleke tennene hvitere enn hva de er. De fleste kjendiser synes å ha svært hvite tenner, men ofte er det mer enn bleking som ligger bak. Falske tenner i form av porselenskroner, eller fasader, må til for å skape så hvite tenner. Det er ikke pent når tennene er blitt selvlysende. Dersom du mener at tennene dine er unormalt gule, bør du snakke med tannlegen om det. Noen få har tannsykdommer som gjør at tennene må blekes eller behandles på annen måte.

Det beste tipset jeg har for å unngå misfarging av tennene er puss morgen og kveld, samt at du bruker tanntråd. En årlig sjekk hos tannpleier eller tannlege er også lurt. Han/hun kan fjerne belegg som fester seg til tennene, for eksempel misfarging av røyk, kaffe, te, etc. Om man røyker, snuser eller drikker mye kaffe, te, rødvin etc. misfarges tennene raskere. Dette belegget kan som sagt fjernes hos tannpleier eller tannlege.

Det finnes svært mange tannkremer som lover hvitere tenner, men jeg er skeptisk til den egentlige effekten av dem. De fleste tannkremer du får kjøpt i butikken her i Norge kan du bruke. Reklamen lover et hvitere resultat på 14 dager, men det tror jeg dessverre ikke at du skal forvente. Tennene bør pusses nøye og systematisk. Tenk på at hver tannflate skal blir ren. All type tannbleking bør foregå under veiledning og kontroll hos tannlege. Det er fordi blekestoffene er sterke saker, og bør derfor brukes med stor forsiktighet. Jeg fraråder bruk av hjemmebleking kjøpt på nett, parfymeri, tv shop eller lignende. Snakke med tannlegen din.

Om sommeren når man får fin farge i ansiktet ser tennene mye hvitere ut. Det er fordi kontrasten mellom huden og tannemaljen blir større. Billigste tipset for hvitere tenner er derfor en dag ute i frisk luft!

Vennlig hilsen tannlegen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tannlege - pris og timebestilling

Tannlege (colourbox.com)

Tannlegetimer er gratis til du fyller 19 år. Deretter betaler du 25 prosent av prisen frem til du blir 21.

Les mer

Gule tenner og tannbleking

Gule tenner (colourbox.com)

Det er få som har kritthvite tenner fra naturens side. Les tannlegens informasjon om tannbleking og gode råd mot misfarging.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tannhelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tannhelse