Hopp til hovedinnholdet

Plaget med diaré og mageplager. Hodepine. 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har i over lengre tid hatt diaré, det startet for 8 måneder siden. Det kommer og går. Våkner ofte med at jeg må på do, og har da diaré. Tenkte først at jeg er allergisk mot melk, men det tror ikke. Har også hatt mye vondt i magen og luft. I tillegg til det har jeg hatt mye vondt i hode. En gang varte det i 2 dager, og Paracet eller Ibux funket ikke. Aner ikke om det er noe som feiler meg eller ikke. Har dere noe svar på dette?

Besvart 13.03.2018 15:50
 

Svar
Hei


Du har vært plaget av diaré, luft i magen, og smerter i en stund nå. Du har også hatt hodepine. 

Det er ikke så uvanlig å ha løs avføring av og til. Og det å ha oppblåst mage og lette magesmerter, er heller ikke uvanlig i perioder. Men hvis dette varer lenge (som hos deg), eller hvis det blir ille (mye diaré og mye smerter), bør en gå til en lege for en sjekk. Dette KAN være allergier eller intoleranser, det kan også være stress, psykiske plager, eller magesykdommer; det kan jeg ikke si sikkert uten å ha undersøkt deg selv. Derfor bør du gå til lege. 

Hodepine er jo heller ikke uvanlig å ha av og til. Dette trenger ikke ha sammenheng med magen. Det gjelder det samme her; litt hodepine er vanlig og kan godt komme av stress og stive muskler. Men hvis det er for ille, ellers varer for lenge, bør man sjekkes av lege. Så jeg vil råde deg til å gå til legen din. Si det sånn det er, alt du plages med, og så får du en sjekk og mer konkrete svar. 

Alt godt og god bedring! 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Tunge med spørsmålstegn (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på.

Ung.no erstatter ikke lege, helsesøster eller krisehjelp.

Vi kan ikke stille diagnose eller gi behandling, men gir generelle helseråd og veiledning.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse