Hopp til hovedinnholdet

Hva kan være grunnen til at jeg har så høy hvilepuls?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Når jeg tar hvilepulsen min så får jeg 90. Det betyr jo veldig utrent siden 60-80 betyr utrent. Men jeg passer på og holde meg aktiv. Jeg trener noen ganger i uka. Mamma sier at jeg stresser for mye så det kan være derfor. Jeg stresser og uroer meg en del. Hva tror dere kan være grunnen til så høy hvilepuls?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Hvilepulsen er den pusen man har etter å ha hvilt lenge, og måles gjerne når man våkner om morgenen. En hvilepuls på 90 er som du sier ganske høyt, men det behøver ikke å bety at det er noe galt. 

Som moren din er inne på, kan stress være med på å øke hjerterytmen, så det kan være en forklaring. Jeg kan ikke gi deg noe sikkert svar på hvorfor hvilepulsen din er så høy, men du kan gjerne ta opp dette med legen din, og få et mer spesifikt svar der. 

Når det gjelder det at du uroer deg mye og er stresset, er det jo viktig at du får hjelp til å endre på det. En god idé kan være å ta en prat med helsesøster om det. Jeg legger også ved noen artikler med tips til deg. 

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik takler du stress

Tenåring holder ei stor rund klokke foran ansiktet sitt. (www.colourbox.com)

Det kan være veldig belastende for kroppen å være stresset over tid, og derfor er lurt å lære seg teknikker for å mestre stresset.

Les mer

Hva er stress?

Tenåringsgutt lener seg over en haug med bøker og ser sliten ut. (www.colourbox.com)

Stress er et ord vi bruker hele tiden uten å tenke særlig over hva vi legger i det. Men hva betyr det egentlig? Hva skjer i kroppen når vi er stressa?

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse