Hopp til hovedinnholdet

Jeg har frysninger i hode ca en gang pr uke og blir redd.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, i de siste månedene har jeg begynt å oppleve frysninger i hodet, de kommer sjeldent men sånn 1 gang i uken. Det varer i 5-10 sekunder hver gang og det er bare frysninger i forskjellige deler av hodet. Angsten går oppover nå igjen.

Besvart 13.03.2018 15:57
 

Svar
Hei gutt 16

Du forteller at du har frysninger i hode ca en gang pr uke. Dette har vart i noen måneder og nå blir du urolig. 

Mye kan skje i kroppen uten at det er farlig. Mange unge opplever fysiske forandringer i kroppen slik som at hjertet slår raskere enn vanlig, at en blir nummen i deler av kroppen, at en blir svimmel eller på annen måte kjenner kroppslige forandringer. 

Mitt råd til deg er at du forteller om frysningene til foreldrene dine. Ta gjerne med en av dem, hvis du synes dette er trygt, til fastlegen. Fortell fastlegen om frysningene. Fastlegen vil da kunne finne ut av om det er noe fysisk eller om det bunner i angst og uro.

Mange unge strever med helseangst. De blir veldig fokuserte på endringer i kroppen, slik som frysningene du beskriver. Når en har helseangst kan en lett komme inn i en ond sirkel. En kjenner noe i kroppen, får angst og blir ennå mer oppmerksom på de forandringene en kjenner i kroppen. Så får man mer angst og kjenner ennå mer på det en er redd for. Da kan en lett tro at en er alvorlig syk selv om en ikke er det. 

Hvis det er helseangst du strever med så kan fastlegen søke deg til psykologisk behandling. Det vil være bra for deg slik at du kan få det bedre og bli mindre redd. 

 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Angst

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Panikkanfall er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp om det er du selv eller andre rundt deg som opplever det.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse