Hopp til hovedinnholdet

Jeg oppdaget en kul på hodet for to dager siden. Den er litt mindre enn en 1kr. Den er hard å gjør vondt når jeg presser på den. Jeg er livredd for at det skal være kreft.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hjelp! Jeg oppdaget en kul på hodet for to dager siden. Den er litt mindre enn en 1kr. Den er hard å gjør vondt når jeg presser på den. Jeg er livredd for at det skal være kreft. Jeg har sakt fra til mamam og pappa, pappa mener at det ikke er noe å bekymre seg over. Mamma sier at det kan være en fettkul eller ett eller annet som jeg ikke husker, hun mener også at det ikke er noe å bekymre seg over. Men jeg klarer ikke å slutte å bekymre meg, siden jeg er så sygt redd for at det kan være kreft. Kan man få kreft fra en kul uten på hodet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Det er fint at du skriver til oss i ung.no!


Du har oppdaget en kul i hodet på størrelse med 1 krones mynt. Mest sannsynlig er dette en fettkul slik moren din sier. Men du er redd for at det skal skyldes kreft og jeg anbefaler deg derfor å få en lege til å se på denne kulen og at han/hun eventuelt tar en prøve av den. Det er veldig små sjanser for at dette skal skyldes kreft, men siden du er engstelig anbefaler jeg at du får det undersøkt.

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Redd for å være syk? - om bekymring for sykdom, helseangst og hypokondri

Nervøs jente (colourbox.com)

Kan jeg ha en alvorlig sykdom? Det er ikke uvanlig å merke slike tanker, men for noen kan tankene ta mye tid og krefter. Sterke og overdrevne bekymringer for sykdom kan føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse