Hopp til hovedinnholdet

Rift i underlivet som åpner seg på nytt hver gang jeg har sex.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! For en god stund siden ble jeg utsatt for seksuelt overgrep, og underlivet mitt «spjælet»/fikk en stor rift i seg. Jeg var på undersøkelse dagen etter der de sa de trodde det ville gro av seg selv. De ba meg følge med på det og fortalte hvordan jeg skulle behandle det. Det grodde fort, og så ut til at det var helt grodd etter ca en uke. Senere har jeg hatt sex, og jeg har spjælet opp igjen på samme stedet. Dette skjer nå hver eneste gang jeg har sex, selvom jeg venter til det har grodd. Det skjedde ikke en eneste gang før overgrepet. Hva skal jeg gjøre? Om jeg evnt må til gynekolog, koster dette noe?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Dette høres ikke noe godt ut, og jeg vil anbefale deg å oppsøke fastlegen din eller lege ved ungdomshelsestasjonen i første omgang. Om legen vurderer det som nødvendig, vil du få en henvisning til gynekolog, og du kan da bestille time hos en gynekolog som har refusjon (det vil si at du bare må betale en liten egenandel). 

Håper du har fått hjelp/oppfølging når det gjelder overgrepet? Om du ikke har det, men føler at du sliter med det som hendte, vil jeg anbefale deg å snakke med noen om dette. Helsesøster ved ungdomshelsestasjonen kan være et bra sted å starte.  

Les gjerne vedlagte artikkel.

Lykke til.

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse