Hopp til hovedinnholdet

Ikke fornøyd med kroppen - hva kan jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! 1.jeg er litt plaget av kropspress... jeg ønsker meg større rumpe og bryst, men jeg klarer det ikke, selvom jeg trener stort sett hver dag! Hvordan øvelser kan jeg gjøre?? 2.Samtidig er det noen som sier at jeg har så digre kviser... hva kan jeg gjøre for at de skal gå raskere vekk å ikke komme like synelig tilbake? 3.hvor raskt burde jeg kunne svømme 50, 100, osv... meteren hvis jeg har lyst til å bli profesjonell svømmer? 4. Jeg er litt vell mobilavhengig... jeg klarer ikke legge den fra meg om kvelden, morgenen og det er så vidt jeg klarer og ikke ta den opp på skolen... har du/dere noen tips til hva jeg kan gjøre med dette? 5. Jeg er ikke helt fornøyd med håret mitt... det legger seg ALDRI sånn jeg vill det skal legge seg! Tips?? 6. Jeg synes tennene mine er så gule, men jeg pusser dem godt både morgen og kveld, og jeg vil ikke kjøpe noe dritt som skal gjøre dem hvitere! Tips? 7. Jeg vil at neglene mine skal vokse raskere og penere, tips? er bare 13 år plis svar forståelig

Besvart 16.04.2018 19:16
 

Svar
Hei

Fint at du kontakter oss på ung.no

Du har mange spørsmål, og jeg skal svare på de fortløpende:

1 Hvor store pupper og rumpe du har er styrt av genene dine, altså arvematerialet fra forfedrene dine.  Når du trener får du stram og sunn kropp. 

2 Kviser er et vanlig problem i puberteten. På apoteket har de midler mot kviser. Hvis de ikke hjelper kan du bestille time hos fastlegen og be om resept på midler som er sterkere.

3 Ang svømmetider for å bli profesjonell. Det vet jeg ikke, men det kan en gymlærer svare på. 

4 Mobilavhengig. Lag rutiner og følg dem. Eksempel: Mobilen legges vekk kl 23:00 og tas ikke frem om natten. Bruker du den som vekkeklokke, kjøp en egen vekkeklokke.

5 Håret legger seg slik det vil. Du kan kjøpe produkter som tvinger håret i den retningen du vil. Det kan en frisør gi deg råd om.

6 Gule tenner. Det er slik at noen har bleket tennene. Hvis du sammenligner deg med de, så vil dine kanskje se gulere ut. Neste gang du er hos tannlegen, spør om råd. Bleking kan skade tennene. Be profesjonelle om råd.

7 Negler og hår vokser fortere om sommeren - og nå er det snart sommer. Det finnes ikke midler du kan bruke for at de skal vokse fortere, men et sunt kosthold vil hjelpe. 

Legger ved en artikkel du bør lese

Lykke til

 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse