Hopp til hovedinnholdet

Hvor lenge kan hasj spores i kroppen

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har prøvd hasj noen få ganger, men aldri fått noen virkning, siden jeg så vidt trekker ned. Spørsmålet mitt er om dette er noe som kommer til å allerede nå lage/har lagd konsekvenser for seinere i livet. De få små gangene jeg har prøvd, bare et eller to trekk pr. gang, uten å så vidt trekke ned, kommer det til å nå vises på blodprøver, scan av hode eller kropp, blodårer, eller kommer dette til å påvirke fremtidig graviditet evt.? På bare de få gangene? Er ei som ofte må til jevnlige sjekk på sykehuset og er redd dette kommer til å synes for bestandig på hode, kropp-scan, ultralyd osv.

Besvart 16.04.2018 15:33
 

Svar
Hei

Det aktive virkestoffet i hasj, THC, kan påvises i blodprøver ca et halvt døgn etter et enkeltinntak og i urinprøver i opptil én uke. Når en blodprøve tas er det ikke automatisk sånn at den testes for THC (eller andre stoffer). Dersom det skulle være aktuelt skal du få beskjed om det på forhånd.

Jo mer og jo oftere du røyker, jo lengre tid vil THC kunne påvises. Det du beskriver er svært små doser, så det vil nok være ute av kroppen ganske raskt. Det kommer ikke til å synes for bestandig og har ingenting å si for fremtidig graviditet.

 

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse