Hopp til hovedinnholdet

Kan zoloft påvirke mensen?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. For ca 2 uker siden startet jeg på antidepressivaen Zoloft. Jeg går også på ppiller. Er det noen mulighet for at zoloft kan gjøre at du mister mensen eller at den uteblir ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er litt greit å vite hva slags p-pille du bruker. Bruker du det som kalles gestagen p-piller (Cerazette eller Desogesterll Orifarma) så er det veldig vanlig at man ikke har blødninger. Du kan lese litt om denne typen prevensjon her. 

Hvis du bruker andre type p-piller så er det oftest 21 piller på brettet med hormoner, noen har 7 piller i tillegg som er såkalte sukkerpiller, placebopiller eller hormonfrie piller. Når man tar disse 7 pillene, eller har en pause etter de 21 hormonpillene, vil man få en blødning som ligner på mensen. Mange jenter hopper over denne blødningen ved å droppe de 7 placebopillene eller ikke ta pausen, men starte rett på nytt brett. Da vil man ikke få blødning. Du kan lese litt om dette og p-piller her. 

Det er ikke kjent at Zoloft har en negativ virkning på p-piller. Det er sett at kvinner som har mye stress ofte ikke har menstruasjon, men med p-piller er dette annerledes. Det er vanlig at blødninger utblir en eller flere ganger på p-piller selv om man tar pausene/placebopillene. Hvis det forekommer er det greit å sjekke for graviditet, særlig hvis man har glemt noen piller og har hatt samleie uten kondom. Hvis ikke er det greit å vente til neste pillefrie uke/ placebopilleuken for å se om blødningen kommer da. 

Du kan også chatte med sex og samfunn hvis det er noe uklart i dette svaret, siden det er litt vanskelig å gi deg konkret svar uten flere opplysninger om prevensjonen din. 

Hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse