Hopp til hovedinnholdet

Jeg har så lite energi

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er veldig ofte sliten og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg orker ikke å gjøre noe og når jeg kommer hjem fra skolen legger jeg meg bare på sofaen og kanskje sovner. Jeg går på trening men har veldig lite energi der også. Jeg har liksom mistet litt motivasjonen og har veldig lite energi. Hva skal jeg gjøre? Hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss!

Det er mange grunner til at man kan bli sliten, men skjelden noe alvorlig. Og det er umulig for meg å si hva som gjelder i ditt tilfelle.

Men noen av de vanligste grunnene er følgende:

Dersom man sover lite eller dårlig på natta, kan dette flytte seg over til dagtid. Det samme dersom amn ikke får i seg regelmessig energi igjennom bra mat.

Andre ting som kan gjøre at man blir sliten er dersom man har lite jern og kansje mangle andre vitaminer i blodet. Dette er enkelt å få sjekket hos lege.

Av og til kan også slappehet over tid være tegn på at har noe i kroppen som tapper energi. Kyssesyken kan være en slik type sykdom. Det er slett ikke sikkert at dette gjelder i ditt tilfelle men det kan være lurt å besøke fastlege slik at han kan ta noen prøver og se på deg. 

Dersom det ikke er noe i kroppen som gjør at du er slapp kan det være at du har mye som foregår samtidig, eller at du har stresset over lang tid, da kan man også bli utslått.

Jeg anbefaler deg i første omgang å snakke med de hjemme slik at du får deg en time til fatlegen, så får dere ta det derifra. Helsesøster på skolen kan også være en fin person å snakke med dersom du har mye å tenke på :)

God bedring!

 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik får du motivasjon til å trene

Knyter skolissene (colourbox.com)

Har du lyst til å trene, men mangler motivasjonen til å komme i gang? Ta en kikk på denne artikkelen og se hvordan du kan få motivasjon.

Les mer

Kyssesyken – hva er det?

Syk gutt på senga (colourbox.com)

Svært mange unge rammes av monoukleose - eller kyssesyken. Men hva er det egentlig? Og hvordan vet du om du er smittet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse