Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Bolig (ung.no)
Bolig (ung.no)

Hva er gjennomsnitthøyden for norske menn?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 15 og jeg er 180 høy, jeg lurte på hva snitthøyden på gutter er? og når er de fleste gutter ferdig utvokst. jeg har alltid vært høyere en alle andre og lurer på når gutta begynne rå komme på samme høyde som meg. for jeg vil liksom ha kjæreste og vil ikke at han skal være et hode mindre en meg. hahaha

Besvart 08.05.2018 14:49
 

Svar
Hei

Snitthøyden på norske menn er 179,7 cm.

Gutter kommer senere i puberteten enn jenter, noe som betyr at de er ferdig utvokst senere enn jentene. Noen menn er ikke ferdig utvokst før rundt 18 års alderen.

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Puberteten starter på forskjellig tid og på forskjellig måte hos ulike mennesker. Det et stort sprik, og det kan bety at to venner på samme alder kan ha kommet veldig ulikt i pubertetsutvikling. Gjennomsnittlig starter puberteten 2 år senere hos gutter enn hos jenter.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Puberteten starter på forskjellig tid og på forskjellig måte hos ulike mennesker. Det et stort sprik, og det kan bety at to venner på samme alder kan ha kommet veldig ulikt i pubertetsutvikling. Gjennomsnittlig starter puberteten 2 år tidligere hos jenter enn hos gutter.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse