Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om immunitet etter å ha hatt kikhoste. 

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei :) i fjor på denne tiden hadde jeg kikhoste, dette er noe av det værste jeg har opplevd og ønsker ikke å oppleve det igjen. Har søkt litt på nett å funnet ut at man i en periode er immun mot hosten, det jeg lurer på da er hvor lang ca. er denne perioden, er det snakk om måneder, år eller tiår? Takk på forhånd!

Besvart 16.05.2018 23:07
 

Svar
Hei

Jeg har prøvd å lete etter informasjon om hvor lenge en er immun etter kikhoste. Det nærmeste jeg finner er at man er immun i «mange år» etterpå. Nøyaktig hvor mange år dette er, vet jeg dessverre ikke. Jeg vil også tro at dette varierer litt.

En har i den senere tid oppdaget at vaksinen som en egentlig trodde varte livslangt, ikke gjorde det. Så jeg tror nok at her må det mer forskning til. Men du er i alle fall beskyttet i lang tid fremover. Du kan godt spørre fastlegen din om dette, eller et smittevernkontor (oftest ved en helsestasjon, spør fastlegen din hvor dette er hos deg). 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse