Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 15 år jente og har fått mensen nylig, som fortsatt kommer uregelmessig. Jeg har hørt at man ikke blir høyere etter mensen. Høyden min er 168cm. Jeg vil bli høyere.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 15 år jente og har fått mensen nylig, som fortsatt kommer uregelmessig. Jeg har hørt at man ikke blir høyere etter mensen. Høyden min er 168cm. Jeg vil bli høyere. Jeg lurte på om jeg kommer til å vokse i høyden. Jeg vil bli 172cm eller mer. Takk på forhånd :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Takk for at du skriver til oss!
Det er helt vanlig at mensen er uregelmessig den første tiden og for de fleste blir den mer regelmessig etter at du er ferdig med pubertetsutviklingen og hormomproduksjonen din blir jevnerer!

De fleste jenter har gjort unna det meste av lengdeveksten når de får mensen, men det er heller ikke uvanlig å vokse noen cm etter at mensen har kommet, så det kan være du kan nå målet ditt om å passere 1.70 m.

Hvor lang du kommer til å bli kommer mye an på arv og hvor lang dine foreldre er. Er de bege rundt 1.70m er det rimelig å tenke at du også kan bli omtrent som deres lengde.

Du får bare være litt tålmodig og se om du strekker deg noen cm til!

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse