Hopp til hovedinnholdet

Jeg har magesmerter, bør jeg oppsøke lege?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Dette er en spørsmål er om en mage smerte jeg har. Jeg har trent mye med magen i det siste, og pluserlig to dager siden begynte jeg å få smerter i øvre delen av magen. Bør jeg oppsøke legen? Kommer dette Pga. Overbelastning i magemusklene? Kan jeg gjøre noe for å forebygge skaden? Har dette gjøre noe med treningen? Finnes det ting/medisiner jeg bør bruke? Kom med beste tipset! :-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Gutt 14 år!

Vi i ung.no kan dessverre ikke si hva smertene i magen din komemr av fordi vi ikke får anledning til å undersøke magen din, men det er flott at du har sendt inn spørsmålet ditt til oss!

Mitt råd til deg er å ta kontakt med fastlegen din for å få en time for å undersøke magen din og få svar på det du lurer på nå. Fastelge kan gi deg råd til hva du bør gjøre videre og om det er noen medisiner du kan bruke for dette. Det er gratis å gå til fastlegen når man er under 16 år. Du kan enten bestille tid hos fastlegen din selv eller få hjelp til noen hjemme til å gjøre dette. Jeg legger ved en artikkel med informasjon om fastlege.
Fastlegen råder deg kanskje til å gå til en fysioterapeut, så jeg legger ved informasjon om både fastlege og fysioterapi som du kan lese.

Lykke til!


Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Fysioterapi

Hos fysioterapeuten (colourbox.com)

Har du plager eller skader i muskler, sener, ledd eller nerver, eller ønsker å forebygge kroppslige plager kan du søke hjelp hos en fysioterapeut.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse