Hopp til hovedinnholdet

Har nedsatt hørsel. Lurer på om det er hinder for å bli kirurg. 

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg sliter med nedsatt hørsel, spesiellt i samtaler. Har derfor behov for at andre ledd i samtalen snakker tydelig eller gjentar seg. Samtifig har jeg ett stort ønske om å tilbringe fremtiden inne på en operasjonstue(som kirug). Er det krav for hørsel? Er det forbud mot elektroniske høreapparater i enkelte operasjonstuer dersom elktronikk kan forstyrre andre komponeneter?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så spennende at du ønsker å bli kirurg! Det er ikke krav om perfekt hørsel for å bli kirurg. Det vil nok være lurt at du klarer å kommunisere godt med medarbeidere og pasienter. Her fins det heldigvis gode hjelpemidler og høreapparat hvis man har nedsatt hørsel.

Ellers har jo studiesteder og arbeidsplasser plikt til å tilrettelegge for funksjonshemmede og syke, så langt det er praktisk mulig. (Det vil også gjelde deg). 

Jeg tror ikke et øreappart er ulovlig eller et hinder på en operasjonssal. Husk at det ofte er eldre leger, gravide leger og annet helsepersonell som må ha litt ekstra tilrettelegging. Lykke til videre! 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om å bli lege?

Nærbilde av en lege i legefrakk med stetoskop (Kilde: Colourbox)

Her får du oversikt over hvilke opptakskrav som gjelder og hvordan utdanningen er bygget opp.

Les mer

Arbeidstakere med funksjonshemning

jobbressurs.no

Det er viktig både for arbeidstakere og samfunnet at mennesker med en funksjonshemning som har mulighet får bidra i arbeidslivet. Jobbforalle.no gir informasjon som kan være nyttig når du skal søke jobb.

Les mer

Rettigheter i høyere utdanning for personer med nedsatt funksjonsevne

Skoleelever (colourbox.com)

Ingen har rett til høyere utdanning, men utdanningsinstitusjonene er forpliktet til å legge til rette for funksjonshemmede i den grad det er mulig. Les om dine rettigheter her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse