Hopp til hovedinnholdet

Hårtap og uopplagt

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg viste ikke helt hva slags emne jeg skulle skrive under men dette har noe med hva jeg føler osv. I det siste har håret mitt blitt veldig tynt. Jeg tørr ikke å gå med hestehale, og gjøre ting med håret. Det blir bare poff(har krøller som vanlig) vis jeg grer det(mer enn vanlig). Jeg frykter at jeg hvirkelig kommer til å miste alt i løpet av sommerferien. Samtidig føler jeg meg hele tiden slapp, sover veldig mye, og har alltid lyst på noe å spise. Men det irriterer meg og jeg begynner p føle en skam over meg selv på grunn av det. Men jeg lurte på om du hadde noe som kunne hjelpe meg mot håret så det blir tykkere og finere? Samtidig hvorfor jeg føler at jeg alltid må ha noe å spise... noe som er godt på en måte? Hilsen stresset 14-åring

Besvart 09.06.2018 17:39
 

Svar
Hei

Hårtap er faktisk noe som ganske mange opplever at kan skje én eller flere ganger i livet. Du kan lese mer om dette i vår artikkel om hårtap. Det finnes dessverre ingen enkel behandling eller kur for å få tykt og fint hår.

Du skriver at du i tillegg har endret matlyst og føler deg slapp og uopplagt. Det er ikke godt å ha det slik og du skal ikke skamme deg over det. Du skal ha ros for å skrive til Ung og fortelle om dette og ros fordi du ønsker å gjøre noe med situasjonen. Det er flott at du tar ansvar for egen helse!

Jeg vil anbefale deg å ta opp alt dette som du har skrevet om her med din fastlege. Det bør tas blodprøver for å undersøke om du mangler noe (vitaminer, jern, stoffskifte m.m.). Noen ganger kan nemlig dette være noe av forklaringen, og derfor bør en få det undersøkt og behandlet, dersom en må det. Få hjelp av en forelder/foresatt til å bestille en time eller gjør det selv. Fastlegebesøk er gratis fram til en er 16 år.

Lykke til og håper det blir bedre for deg etter hvert!

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Mister du hår?

Børste med hår på (colourbox.com)

Hårtap er mer vanlig enn man skulle tro, både for menn og kvinner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser