Hopp til hovedinnholdet

Jeg svetter veldig mye.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg sliter med veldig mye svette. Jeg svetter noe jeg hvertfall vil kalle unormalt mye, og har nesten hver dag svetteringer etter jeg har vært på skolen. Hva kan gjøre for holde det til et minimum? Hjelper det f.eks. å barbere seg under armene?

Besvart 13.06.2018 18:39
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til ung.no

Jeg skjønner at du synes det er slitsomt med svetteringene. Det er slitsomt når det står på, men hos de aller fleste avtar det etter hvert som puberteten er over. Jeg kan dessverre ikke svare konkret når. 

Hår under armene har liten betydning. 

Stop 24 og Aluminiumsklorid inneholder et stoff som skal dempe svetten.  Sistnevnte er litt sterkere enn Stop 24. Jeg vil anbefale deg å begynne med det mildeste, som er Stop 24 først. Mange opplever god effekt av dette. 
Følg brukerveiledningen nøye. 

Jeg håper noe av dette og vedlagte artikler  kan være til hjelp. 

Lykke til videre !

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Svette

Svette

Når kjønnshormonene begynner å øke på i puberteten, er en av følgene også at man svetter mer og at svetten lukter litt mer. Det er spesielt testosteronet, det mannlige kjønnshormonet som påvirker svettelukten.

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse