Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir kvalm av å spise godteri og drikke brus.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Hver gang jeg drikker brus eller godteri, så blir jeg kvalm. Det pleier og vare en hel dag, men det blir verre på kvelden. Da går det over fra kvalme til mer smerter, jeg begynner å hikke og brekke meg, har spydd av og til. Jeg blir også veldig varm og rød i ansiktet. Dette har vart i noen år og kommer ofte. De fleste pleier å rape etter man har drukket brus, men jeg får det ikke til. Det kan selvfølgelig komme en, men det er svært sjelden. Det kan kjennes ut som om rapen stopper opp i brystet eller nedre del av halsen, fordi at det pleier å komme noen lyder som høres ut som det, men det kommer ikke opp. Jeg vet ikke om dette kan ha noe med det å gjøre Dette er veldig irriterende og vondt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for ditt spørsmål til ung.no!

Dette skjønner jeg ikke er noe greit for deg. Det er ikke så lett å si hva dette kan skyldes, og jeg tror det vil være lurt for deg å ta en tur til fastlegen din og prate om dette. Han/hun kan få stilt deg litt flere spørsmål og vurdert mer helhetlig hva som er årsaken til plagene dine.

Inntil videre får du tenke litt på mengden du inntar, da de fleste kan bli kvalm av store mengder sukker. Hvis du spiser store mengder godteri kan det være forklaringen.

Vennlig hilsen

klinisk ernæringsfysiolog, for ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Slik blir du kvitt søtsuget

Jente holder en finger foran munnen og hysjer, mens hun holder godteriskum i den andre hånden. Det står en skål med mer godteri foran henne.

Har du ofte lyst på noe søtt? Får du mer lyst på noe søtt utover dagen? Vi gir deg tips til hvordan du kan kvitte deg med søtsuget.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse