Hopp til hovedinnholdet

Mye utflod, finnes det medisiner mot dette?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg sliter veldig med utflod. Mellom hver gang jeg får mensen har jeg veldig mye utflod som kommer. Det er veldig plagsomt fordi det føles helt vått i trusa hele tiden. Jeg lurer på om det er noe medisiner eller en grunn til at det er sånn, hva kan jeg evt gjøre?

Besvart 22.06.2018 17:40
 

Svar
Hei

Alle jenter og damer har utflod, dette er helt normalt og faktisk et sunnhetstegn. Utflod er med på å rense skjeden ved å fjerne døde celler og bakterier. Utfloden er derfor viktig og gjør miljøet i skjeden optimalt.

Hvor mye utflod enkelte har varierer, noen har mye og andre har mindre. Begge deler er like normalt. Du kan ikke gjøre noe med at du har mye utflod, bortsett fra å bruke truseinnlegg. Truseinnlegg beskytter trusene dine slik at du ikke føler at det er vått. Truseinnlegg kan kjøpes i vanlig butikk. Det er altså ingen medisiner som kan gjøre at du får mindre utflod, så sant det ikke foreligger en infeksjon, og det virker det ikke som at det gjør hos deg.

Ta gjerne en titt på vedlagte artikkel, her kan du lese mer om utflod og håndtering av dette. Ønsker deg en god sommer. 

Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Underlivsplager
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om underlivsplager