Hopp til hovedinnholdet

Kan skjeden føles trang igjen om det går år uten sex?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg hadde sex i barnehagealder (ble voldtatt av familie). Jeg er litt usikker på om det bare var analt og ikke vaginalt fordi når jeg kom i puberten og skulle prøve tamponger osv. så var det kjempe vondt selv med de minste og det virket som at jeg hadde liten plass og jeg skjønner ikke at noen skulle ha kommet inn der om du skjønner hva jeg mener. Kan man etter mange år uten sex føles trangt igjen? Jeg skjønner heller ikke hvorfor jeg ikke har synlige skader i rompa etter det. Derfor blir jeg usikker på om jeg bare surret. men jeg har flashbacks nesten hver dag og går i terapi for ptsd, men det med voldtekt var bare er liten del av det, men kanskje fingring eller noe føltes som voldtekt eller at jeg fikk andre overgrep til å føles som voldtekt, for jeg ble jo nesten slått pusten ut av. Jeg blir forvirret...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 18 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no. 

Etter å ha lest det du skriver så forstår jeg at du har vonde opplevelser med deg fra barndommen. Opplevelser som barn ikke skal oppleve. Det er fint å lese at du går i terapi slik at du kan håndtere flashbackene og følelsene dine på en god måte og ha det best mulig. 

Det er ikke slik at skjeden blir trang om man ikke har sex. Derimot vet vi at jenter som har vært utsatt for seksuelle overgrep kan ha problemer med å føre noe inn i skjeden fordi at dette kan gjenskape følelser de hadde ved overgrepene. I bekkenet er det mange muskler og disse kan stramme seg helt automatisk om man prøver å føre noe inn i skjeden. Med god hjelp fra fysioterapeut eller sexlog kan en gjennom avspenningsteknikker klare å få slutt på dette. 

Jeg vil anbefale deg å snakke med fastlegen din eller teraputen du går hos og høre om de kan henvise deg videre slik at du får hjelp. 

Jeg ønsker deg masse lykke til videre og  håper svaret mitt var til litt hjelp for deg. 

,

Med vennlig hilsen helsesøster, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Myten om jomfruhinna

Truse (colourbox.com)

Skjedekransen (kjent som “jomfruhinna”) er forbundet med mange myter og misoppfatninger. Den oppfatningen som de fleste har, er at dette er en hinne som dekker skjedeåpningen og som “revner” ved penetrering. Dette er ikke riktig.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse