Hopp til hovedinnholdet

Jeg plages med mye eggløsningsslim

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg plages med utrolig mye eggløsningsslim, det er vanvittige mengder flere ganger om dagen, i minimum 5 dager, ca 1 uke etter ferdig mens. Har fått et barn, fikk mensen 1 år etter fødsel, men slik har det aldri vært før. Må bruke truseinnlegg og skifte med en gang fordi det er så ekkelt og ubehagelig. Utrolig plagsomt! Jeg lurer på om det finnes noe hjelp, evt kan prevansjon hindre alt dette slimet siden det skal hindre eggløsning? Jeg bruker ingen pr nå. Hilsen jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år!

Takk for at du skriver til ung.no!

Utflod kan skyldes ulike årsaker. Hvis den kommer av sopp eller andre infeksjoner kan det behandles. Det du beskriver i forbindelse med eggløsning kan nok ikke behandles på samme måte. Hormonell prevensjon hindrer som du sier eggløsning. Jeg har lite erfaring med denne problemstillingen, men hvis du opplever utfloden som veldig plagsom, kan du forsøke p-piller eller annen hormonell prevensjon for å se om det blir bedre. 

God sommer!

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse