Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan man trene seg til større lår og rumpe?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ei jente på 17 år. Som lurer på Åssen man kan trene seg til større lår og rumpe?. Jeg er veldig tynn og har veldig tynne bein og har nesten ikke rumpe. Jeg har veldig lyst til å få former på kroppen min.

Besvart 10.08.2018 12:59
 

Svar
Hei!

Takk for ditt spørsmål til ung.no!

Det er fullt mulig å trene på en slik måte at rumpe og lår vokser. Da må man trene styrke, flere dager i uka, og man må trene tungt med få repetisjoner.

Øvelser som er gode for å styrke muskulaturen i rumpe og lår er:

  • Knebøy og beinpress
  • Utfall (vanlige og bulgarske)
  • Hip thrust

Dette er noen forslag, men det krever god teknikk for å få til disse øvelsene. Du bør derfor få opplæring av en treningsinstruktør på et senter før du begynner med disse øvelsene selv. Et tips er å se på youtube for inspirasjon til øvelser og hvordan de utføres.

Som sagt bør man gjerne trene disse musklene et par ganger i uka for å få resultater, og man må ha på tunge vekter, slik at man kun klarer 4-8 repetisjoner.

Det er også mulig å trene styrke hjemme om man ikke har tilgang til treningssenter. Man kan kjøpe seg et strikk for å få større belastning på muskulaturen. Det er ikke like lett å bygge muskler i bein og rumpe med 'hjemmeøvelser' der man kun bruker kroppsvekt, men litt forandring kan man klare.

Sykling og løping i bakke er også gode øvelser der man bruker musklene i bein og rumpe.

Det er viktig å spise nok mat når man skal bygge muskler. Det betyr ikke at man må spise mye mer enn vanlig, men det kan være smart å legge inn 1-2 ekstra måltider i løpet av dagen, gjerne i forbindelse med treningen.

Lykke til!

Vennlig hilsen

klinisk ernæringsfysiolog, for ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

Les mer

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett