Hopp til hovedinnholdet

Jeg har siste 2 år hatt veldig sterke messmerter, som hemmer meg mye

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har hatt mensen i 5 år nå. Har aldri slitt ordentlig med mensensmerter før for et par år siden. Jeg går glipp av skole pga smerter, og noen ganger har jeg problemer med å gå (det har skjedd flere ganger). Det var en gang i mai jeg hadde så sterke smerter at jeg ble liggende på kjøkkengulvet i minst en time, kaldsvettet og var nære i å besvime. Paracet og Ibux har aldri funket for meg, men Naproxen gjorde det de første årene. Nå gjør det ikke det lenger. Helt siden hendelsen i mai har jeg gruet meg til å få mensen. Burde jeg starte på p-piller? Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre? Takk for svar.

Besvart 10.08.2018 15:02
 

Svar
Hei!

Så fint at du skriver til oss!

Å ha menssmerter er normalt og noe de fleste opplever, men noen plages mye mer enn andre.

Slik du beskriver menssmertene dine, vil jeg støtte deg i at du kanskje kan vurdere å starte med p-piller.

Jeg råder deg likevel til å lese gjennom artiklene under. Kanskje er det noen råd du enda ikke har forsøkt og som kan hjelpe deg. 

Om du føler du har prøvd det meste, kan du ta kontakt med helsesøster, Helsestasjon for ungdom eller fastlegen din for å få vurdert om p-piller kan være en god løsning for deg..

De fleste har god hjelp av det.

Lykke til!

 

 

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Når du bruker en hormonell prevensjonsmetode kan du møte på utfordringer med hvordan du skal bruke den, eller det kan dukke opp spørsmål du trenger svar på. Du finner nyttige tips i denne artikkelen.

Les mer

Menstruasjonssmerter

Jente holder seg for magen (colourbox.com)

Smertefull menstruasjon er ganske vanlig i tiden etter puberteten. Noen kjenner kun svake smerter i mage eller rygg rett før- eller samtidig med at mensen starter, mens andre er helt satt ut av sterke smerter, kvalme, oppblåsthet og slitenhet i flere dager.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du ikke fått mensen enda? Eller kommer den hver måned nå, regelmessig eller ikke? Mensen vil komme i 35-40 år av en kvinnes liv, så det er viktig å prøve å leve godt med den.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse