Hopp til hovedinnholdet

Har en klump mellom anus og pungen.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en liten klump mellom anus og pungen, pluss at jeg har hatt litt vondt i magen, har hatt det i sikra en uke. Kulen vokser ikke, og er jeg kjenner den bedre når jeg er på do. Lurte på om det kan være noe farlig, og om jeg på søke lege

Besvart 13.08.2018 15:26
 

Svar
Hei

Du har en liten klump mellom anus og pungen. 

Det at klumpen kjennes bedre når du er på do, kan komme av at avføringen presser på klumpen på vei ut. I tillegg presser vi alle på ekstra når vi har avføring, så da vil det komme mer press på kulen og den vil merkes bedre. Magesmertene dine trenger ikke ha noe med kulen å gjøre. Det er vanlig å ha litt vondt i magen av og til. Da kan en se det litt an. Men om det blir veldig ille eller varer lenge, bør en gå til lege med magesmertene. 

Dette kan være alt fra en fettkul som ligger i «veien», til en hemoride (ufarlige utposninger inni endetarmen), til en betent kjertel, noe annet «inni» underlivet osv. Dette kan altså ha ulike årsaker, og jeg kan ikke si sikkert hva dette er, uten å ha undersøkt deg selv.

Jeg vil derfor råde deg til å oppsøke lege eller helsesøster for dette. De kan si mer konkret hva dette kan være, etter en sjekk. Husk at både leger og helsesøstre er veldig vant til å undersøke og snakke om underliv, så det trenger ikke være noe flaut. Alt helsepersonell har taushetsplikt og forteller ikke foreldrene dine at du har vært der (med mindre det skulle være noe veldig alvorlig). 

 

Vennlig hilsen legen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Helsepersonell har taushetsplikt

Helsesykepleier og taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

Les mer

Gruer du deg til å gå til legen?

Fastlege (www.colourbox.com)

Er du redd for å gå til legen? Lurer du på hva du skal si, eller om legen har taushetsplikt?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Underlivssjekk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om underlivssjekk