Hopp til hovedinnholdet

Får jeg fastere og rundere pupper etter som jeg blir ferdig med puberteten?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg bare har et lite spørsmål. Mange av jentene på trinnet har runde faste pupper, men jeg har pupper som ligner mere på mannepupper bare litt mere stikkende ut og mine pupper er også veldig myke og når jeg ligger på ryggen forsvinner de nesten helt ut til siden og det er bare en liten slags vulkan igjen. Og jeg lurer på om jeg kommer til å få faster og rundere pupper etterlever siden jeg fortsatt er i puberteten? PS: har fått mensen, fikk det for ca. Et år siden

Besvart 10.08.2018 20:51
 

Svar
Hei jente 14 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Alle jenter får pupper. Noen får store, noen middels, andre får små. 

Bryster består av fett, bindevev og melkekjertler, ikke muskler. Man kan derfor ikke trene seg til større bryster. Brystene er stort sett ferdig utvokst når man er ferdig med puberteten, derfor vil nok også dine bryster endre seg til du er ferdig med puberteten. 

Men de kan endre seg senere i livet også. Noen kan få litt større bryster ved hormonpåvirkning (ved menstruasjon eller ved bruk av hormonell prevensjon), ved graviditet og hvis de går opp i vekt. Man kan derfor også få mindre bryster hvis man går mye ned i vekt.

Arv er den viktigste faktoren som bestemmer hvordan brystene skal se ut hos deg. Det er ikke bare fra mor man får disse genene, så man trenger ikke å få bryster i samme størrelse som moren din har.

Det er mange som bruker mye tid i speilet for å se etter alt som er rart og annerledes hos seg selv. Ofte har man ikke andre å sammenligne med enn kvinner i magasiner som ofte har blitt redigert og som ikke ser så perfekte ut i virkeligheten. Det beste er å godta at man er som man er og heller fokusere vekk fra forskjellen og heller se på det man trives med hos seg selv.

Sjekk også ut de artiklene jeg har lagt ved svaret.

Håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg en god sommer. 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.noVennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Smiler

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år skal kroppen utvikles fra et barn til en voksen, og i denne perioden er det normalt å føle på usikkerhet og å sammenligne seg med andre.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Er puppene mine normale?

Ulike pupper (colourbox.com)

Alle jenter får pupper. Noen får store, noen middels, andre får små.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse