Hopp til hovedinnholdet

Vil ha en kropp som ikke er som den jeg har nå. Hvordan skal jeg klare det?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en jente på 15 år! jeg er litt usikker på kroppen min jeg syns selv at kroppen mi kanskje ikke er helt ok. Jeg har sykt små pupper og litt stor mage, beina mine er lange, låra og rompa mi er store og fine! jeg trener og spiser mye sunt men også litt usunt. Jeg har alltid prøvd å trene nok til å få magen min mindre, men det hjelper ikke! Når jeg prøver bukser osv så er de enten for stramme, for korte eller for stramme rundt magen. Når jeg bader med venner osv så føler jeg meg så ukonfertabel fordi magen min er litt stor å jeg har ikke pupper, hva kan jeg gjøre? dette har fått selvtilitten min til og synke sykt! hvordan. kan jeg klare å få fin kropp og samtidig være fornøyd?

Besvart 10.08.2018 11:17
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Ut fra din alder tenker jeg , du er midt i forandringen fra jente til kvinne. Det kan være tøft. Ikke alle kroppsdeler ser ut til å vokse like fort så det kan være uvant å se seg i speilet. 
Har pubertetsforandringen startet med hår under armene og på kjønnsorganet, små pupper og mensen. Da er det å være tålmodig og se hva sluttresultatet blir.
Vær i bevegelse, føll gymtimene på skolen og spis sundt. Når du er ferdig utvokst kan du dersom det er ønske starte trening med tanke på det du vil endre på.
Du kan snakke med helsesøster på skolen du går om dine ønsker for kroppen. Hun kan mye om trening og mat.  
Ta og en titt å artiklene jeg har lagt med. Du vil finne mye nyttig informasjon her.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente viser tommel opp (colourbox.com)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år skal kroppen utvikles fra et barn til en voksen, og i denne perioden er det normalt å føle på usikkerhet og å sammenligne seg med andre.

Les mer

Tren og ha det gøy!

Jente jogger (colourbox.com)

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

Les mer

Gode vaner for en sunn hverdag

Spiser foran datamaskinen (colourbox.com)

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse