Hopp til hovedinnholdet

Kroppen rister, er det orgasme?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en jente på 18, snart 19 som lurer på en liten ting. Har hatt kjæreste noen måneder nå, men jeg får ikke til å komme. Har aldri fått det til verken alene eller med noen. Kommer veldig nære, og rister i kroppen men så blir klitta plutselig veldig sår. Føler meg ikke ferdig på en måte så regner med at jeg ikke har kommet akkurat..? Føler liksom ikke noe klimaks. Men kan det være at jeg kommer likevel? Bare ikke innser det..? Hvis ikke, hvorfor blir klitta så sår? Har det helt fantastisk og så kan man plutselig ikke være i nærheten en gang uten at det rykker til i kroppen min.. funker fint å ha sex etterpå selvom, men tar et par min før klatra er grei å ta på igjen, og da kan jeg noen ganger gjøre det en gang til, men igjen blir den sår. Føler liksom at jeg er så utrolig nære og det er veldig frustrerende for både meg og kjæresten. Hva kan jeg gjøre? Hvordan vet jeg om jeg kommer? Regner jo egentlig med at man skjønner det mene funnet å bli usikker...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt.

Ut i fra det du skriver så kan det høres ut som om det er orgasmer du får. 

Orgasme er en kjedereaksjon i kroppen hvor nervetråder, muskler og følelser settes i sving. Det skjer store omveltninger i kroppen både før, under og etter en orgasme. Pulsen stiger, pusten blir raskere, og sentralnervesystemet sender signaler til belønningsenteret i hjernen, som gjør at vi opplever nytelse. Selve klimaks består, både hos kvinner og menn, av raske muskelsammentrekninger i bekkenmuskulaturen og muskulaturen omkring kjønnsorganene.

Hvor sterk orgasmene kjennes kan variere fra gang til gang. Noen ganger som et blaff, andre ganger sterkere. Jo kåtere en er jo lettere er det å få orgasme. Styrken på orgasmene kan også være avhengig av hvor seksuelt opphisset du er, om du er tilstede i situasjonen og at du tenner seksuelt på partner og det du gjør. Fantasier kan også være med på å forsterke en orgasme.

Etter en orgasme så vil det for de fleste være ubehagelig å fortsette å stimulere klitoris. 

For at det ikke skal bli så tørt og sårt på klitoris og slimhinnene rundt så er det viktig å tilføre fukt. Du kan ta fukt fra skjeden din eller bruke glidemiddel.

Vennlig hilsen

Sexologisk rådgiver (NACS), Sex og samfunn, i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Vanlige spørsmål om orgasme

-Jeg får orgasme alene, men ikke sammen med kjæresten min. -Kan det være farlig får hjertet å få orgasme flere ganger etter hverandre? -Jeg lurer på hvordan jeg vet om han har orgasme.

Dette og andre spørsmål om orgasme kan du se svar på her.

Les mer

Orgasme

Orgasme (Foto: Colourbox)

Hva er egentlig en orgasme? Hvordan føles det? Er det forskjellig fra gutter og jenter? Mange lurer på mye rundt orgasme. Gjør du? Kanskje du finner svar her.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse