Hopp til hovedinnholdet

Fått en brennende Marchmallow på leppen.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei i kveld klarte jeg og miste en brennende marsmalow på leppa. Leppa har hvite rynker, en blemme og det brenner i smerte. Hva skal jeg gjøre?!?! Hilsen en som ikke kan snakke

Besvart 14.08.2018 01:47
 

Svar
Hei

Hvis en får en forbrenning (slik som du trolig har fått), så bør en straks kjøle ned med kaldt vann. (Ikke kaldere enn ca 15 grader). Dette bør en gjøre så lenge det fortsatt gjør mer vondt når en slutter å kjøle ned. Dette kan nok ta en stund, opptil flere timer. 

Siden dette er på leppen, kan du kanskje holde leppen i en skål e.l. med kaldt vann, og så skifte vannet etterhvert. 

Du har fått blemmer, og da er det en fare for at du har fått 2. grads forbrenning. Dette bør egentlig ses på av lege. 

Så om du fortatt er våken og har vondt nå, kan du ringe legevakten. Ellers kan du gjøre det i morgen /når du ser dette svaret. Legevakten kan gi deg råd om hvordan du skal forholde deg. Det kan være aktuelt å gi deg salver, kremer eller annen oppfølging. Hvilken behandling du evt trenger, må lege som kan undersøke deg, avgjøre. 

Ung.no kan ikke erstatte vanlig eller akutt legehjelp. Så husk og ring legen/legevakten ved akutte hendelser eller hvis det er alvorlig. Ung.no vil derimot gjerne være et tillegg, og vi kan komme ved veiledende råd om helse. 

Lykke til og riktig god bedring!

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hud & hår
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hud & hår