Hopp til hovedinnholdet

Jeg har tatt sprøyter for å bremse puberteten, men nå vokser ikke puppene

Jente 20 år
 

Spørsmål

da jeg gikk på barneskolen så kom jeg i puberteten veldig tidlig, og syntes det var altfor tidlig. så jeg dro til legen, og han ordnet det slik at jeg fikk vaksiner jevnlig. disse vaksinene ble tatt av helsesøsteren på skolen min. og vaksinene stoppet(?) puberteten eller gjorde den tregere(?), helt til jeg sluttet å ta vaksinene. etter at jeg sluttet å ta vaksinene så skulle puberteten starte igjen. jeg fikk mensen og kjønnshår og sånn men puppene mine vokste ikke lenger tror jeg. jeg tror at jeg har like små pupper nå, som jeg hadde før jeg begynte med disse vaksinene. er grunnen til at puppene mine ikke vokste mer etter at jeg sluttet med vaksinene, at jeg begynte med de vaksinene?? skulle ikke puppene fortsette å vokse da jeg sluttet å ta vaksinene???

Besvart 26.08.2018 10:57
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 20 år!

Jeg forstår at du stiller spørsmål ved at puppene dine ikke vokser i takt med resten av pubertetsutviklingen.

Du har tatt en behandling for å bremse puberteten. Nå har du fått både mensen og kjønnshår, men du mener at puppene dine ikke vokser. 

Jeg kan ikke nok om den behandlingen du har gjennomgått og vet ikke hva som er vanlige utfordringer eller bivirkninger av den. 

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med fastlegen din eller helsestasjon for ungdom der du bor for å snakke om det du opplever. 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse