Hopp til hovedinnholdet

Jeg kommer meg ikke på skolen pga angsten. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei, jeg har angst og etter jeg fikk det har jeg slitt med og gå på skolen jeg har ikke vert der på ett halvt år! Etter dette har jeg hatt litt problemer med bulimi men det har jeg stoppet med og kutting/selvskading holder jeg på med. Lenden resurssenter har begynnt og snakke om skolen og mamma og pappa har fortalt at jeg har angst,litt spiseforstyrrelser og holder på med selvskading men det eneste de bryr seg om er skolen og jeg vet de skal bry seg om det men jeg kommer meg ikke på skolen pga angsten. og lenden tror ikke på at jeg har angst og de tror jeg kutter pga og sleppe skolen! hva skal jeg gjøre? håper på kjapt svar hilsen jente 13-14

Besvart 29.08.2018 12:42
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no.

Du skriver at du har angst og har ikke vært på skolen på et halvt år. Nå er Lenden Ressurssenter koblet inn for å hjelpe deg med hvordan du skal få det bedre og komme deg tilbake på skolen. Du opplever at de ikke tror på at du har angst.

Jeg forstår at du blir fortvilet, for det er ikke godt å ha følelse av ikke å bli trodd på. Jeg tenker det er viktig at du får til å si noe om hvor vanskelig det er for deg. Snakk med foreldrene dine og Lenden Ressurssenter om angsten din og fortell dem hva du engster deg for og hva som gjør det så vanskelig for å deg å være på skolen. Vær tydelig og presis, kom med eksempler hvordan det føles og hvor sterkt det kan kjennes for deg. Sammen kan dere finne ut hva som skal til for at du skal komme deg - sakte men sikkert - tilbake til skolen, slik at du får mulighet til å lære og kan være med venner og ha en fin ungdomstid. 

Det finnes god hjelp for angst. Angsten skal ikke få styre livet ditt og hindre deg i å ha det godt med deg selv og/eller når du er sammen med andre.  Kanskje er det slik at du allerede har en som hjelper deg med angsten? Hvis så er tilfelle, så ber jeg deg om å ta imot den hjelpen du får og gjøre en innsats for å bekjempe angsten. Det tror jeg du får til! Hvis ikke du har noen å snakke med, så er det viktig at du får det. Kanskje du kan snakke med helsesøster, kommunespsykolog eller kanskje du og foreldrene dine skal gå til fastlegen for å bli henvist til BUP for utredning og behandling der. 

Jeg synes du skal vise innlegget du har skrevet her til foreldrene dine. De bør forstå hvor vanskelig det er for deg og at du har det veldig vondt og trenger deres støtte og hjelp nå. Du skal ikke være alene og føle deg misforstått eller ikke forstått i det hele tatt. 

Jeg har lagt ved flere artikler til deg, og ber deg lese de og følge rådene som gis der. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse