Hopp til hovedinnholdet

Jeg får vondt i hodet og nakken av for mye PC-bruk

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. På skolen vår så bruker vi som oftest PC i hver enste time, og i tillegg så må vi ofte gjøre leksene våres på den. Problemet er at jeg får så vondt i hodet og nakken av å sitte på PC-en hele dagen. Jeg sliter også med migrene og mye skjermtitting er en utlødende årsak. Hva bør jeg gjøre?

Besvart 04.09.2018 21:16
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss om dette. Det høres ikke ut som noen gunstig situasjon, og jeg ville anbefalt deg å snakke ordentlig med kontaktlæreren din om dette, og forklart situasjonen for han/henne. Ta det opp, og be om at lærerne tar en samtale om hvor mye PC-en bør brukes i undervisninga. Det kan også hende at du (som har migrene) kan få lov til å jobbe noe på papir. Prøv å variere sittestilling, og pass på holdning når du sitter. Prøv også å være i aktivitet i friminuttene, drikk mye vann og ta pauser fra skjermen når du kan. Lykke til!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett på tilpasset opplæring

skoleskilt (colourbox.com)

Vanskelig å lære på den måten læreren din underviser på? Eller kanskje du er blant dem som føler at du ikke får nok utfordringer i timene? Si fra, for du har rett til at undervisningen tilpasses deg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse