Hopp til hovedinnholdet

Mister mye hår.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, er jente på 14 år Jeg føler at jeg mister mye hår på hodet mitt nå for tida. Jeg vet det er vanlig å miste et par hårstrå om dagen, men jeg mister veldig mange hver dag. Jeg mister kanskje 15-20 om morgenen og flere ut på dagen. Jeg merker at håret mitt har blitt tynnere og jeg er litt redd for at jeg skal miste alt håret mitt. Jeg er ikke sikker på om dette er på grunn av stress eller noe. Hva skjer med meg egentlig?

Besvart 15.09.2018 18:40
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no

Det er normalt å miste litt hår. Hårstråene våre befinner seg alltid i 1 av 3 faser; det er vokse-fasen, en «vanlig» fase, og så fasen der de faller ut. Når hårstråene når en viss lengde, faller de ut av seg selv. Hvis mange av hårstråene er i «falle-ut-fase» samtidig, kan det virke som man mister mye hår. Men dette er normalt, og hårene vil vokse ut. 

Så fins det selvsagt også noen sykdommer som kan føre til at man mister mye hår; alt fra mangelsykdommer, infeksjoner og sopp, til hudsykdommer osv. Ut fra det du skriver høres hårtapet ditt normalt ut. Dersom du likevel tenker at du mister påfallende mye hår, bør du oppsøke fastlegen din for en sjekk.

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Tunge med spørsmålstegn (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på.

Ung.no erstatter ikke lege, helsesøster eller krisehjelp.

Vi kan ikke stille diagnose eller gi behandling, men gir generelle helseråd og veiledning.

Les mer

Tips for bedre selvfølelse og passe god selvtillit?

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Selvtillit er tro på det vi gjør og det vi får til. Selvfølelse er verdien man ser i seg selv, det å kjenne at man er glad i seg selv. Selvfølelse er også å stole på sine egne følelser og tåle å ta feil.

Her er noen enkle tips til hvordan du kan få bedre selvfølelse og passe god selvtillit.

Les mer

Mister du hår?

Børste med hår på (colourbox.com)

Hårtap er mer vanlig enn man skulle tro, både for menn og kvinner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse