Hopp til hovedinnholdet

Mellomblødninger, hva kan det skyldes?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 19 år. For å gå rett på sak, jeg har uregelmessig menstruasjon, fikk mensen da jeg var 12/13. Har hatt uregelmessig hele tiden. I det siste har jeg hatt blødninger mellom menstruasjonene. Har aldri hatt sex. I det siste harjeg hatt det ganske tøft, for ca 1,5 år siden gikk mamma og pappa fra hverandre og pappa har ny kjæreste. I tillegg har jeg startet på folkehøyskole (trives veldig bra her). Når jeg leser på nettet står det at blødninger kan være tegn på kreft. Har HPV vaksine. Blødningene pleier å komme uken før mensen. Har også lest at det kan være eggløsning. Føler meg i tilegg oppblåst og har litt vondt i magen når de små blødningene kommer. Hva kan dette være??

Besvart 14.09.2018 14:27
 

Svar
Hei jente 19 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no. 

Jeg forstår at du er bekymret fordi at du den senere tiden har hatt blødninger mellom menstruasjonene. 

Det kan være mange bakenforliggende årsaker til dette.De aller fleste helt ufarlige. Hormonelle endringer som ofte retter seg selv, stress, hard trening og slanking for å nevne noen. Siden du aldri har hatt sex kan du se bort fra seksuelt overførbare infeksjoner som en mulig årsak.

Det er godt tenkelig at mentatlt stress knyttet til at foreldrene dine skilte seg og flytting til folkehøyskolen kan bidra til disse blødningsforstyrrelsene. 

Det er sjeldent at jenter i din alder får underlivskreft som forårasker slike mellomblødninger. 

Dersom mellomblødningene ikke avtar vil jeg anbefale deg å oppsøke fastlegen for en nærmere undersøkelse slik at du slipper å bekymre deg unødig.

Det er fint å lese at du trives på folkehøyskolen. Lykke til videre.

Med vennlig hilsen helsesøster, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse