Hopp til hovedinnholdet

Rift og flass i underlivet

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg trenger hjelp kjapt! For ca 2 uker siden merket jeg en slags rift ved skjedeåpningen, og trodde den kom fra at jeg hadde hatt sex. Har ikke hatt sex siden da for å la det gro, men det har bare blitt værre. Riften har spredd seg oppover, og på begge sider, nesten symmetrisk. Har i tillegg fått flere rifter rundt klitoris og på kjønnsleppene. Har aldri hørt om noe liknende som dette. Er det tegn på en kjønnssykdom? Virker også som at noen ganger så «flasser» jeg hvite ting hvis jeg drar fingeren inni de ytre kjønnsleppene. Hva bør jeg gjøre?! Takk for svar

Besvart 17.09.2018 22:13
 

Svar
Hei

Så bra at du sjekker opp hva det kan være når du har plager i underlivet. Det er vanskelig å svare sikkert på hva det kan være uten å undersøke deg. 

Det kan være en seksuelt overførbar infeksjon, eller annen infeksjon som soppinfeksjon. 

Du bør oppsøke helsestasjon for ungdom og teste deg for smitte. Der kan du få råd og veiledning for de plagene du har og medisinsk behandling hvis du trenger det. Helsestasjon for ungdom er gratis. Du kan også bestille time hos fastlegen din for å få svar på det du lurer på. Hos fastlegen må du betale for legetimen. 

Du kan også lese om plager og infeksjoner i underlivet på nettsiden til sexogsamfunn.no, så kanskje du finner mer ut av hvilke plager som stemmer med det du har?

Lykke til og god bedring.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse