Hopp til hovedinnholdet

Jeg har i det siste hatt illeluktende utflod som er rennende som vann

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har i det siste har illeluktende utflod som er rennende nesten som vann. Og jeg lurer på hva jeg skal gjøre med dette for jeg er redd for at det er noe alvorlig. Jeg har aldri hatt sex eller vært undersøk av en lege i underlivet. Hva skal jeg gjøre? Hilsen jente 17

Besvart 30.09.2018 14:56
 

Svar
Hei!

Så fint at du skriver til oss!

Dette er nok ikke noe som er farlig.

Hvis utfloden forandrer lukt, konsistens eller farge, så kan det være tegn på en infeksjon. Det er normalt at utfloden lukter litt, mens hvis den lukter vondt, bør du få dette sjekket. Om det er en infeksjon, vil du kunne få en antibiotikakur av legen.

Fiskeaktig lukt av utfloden kan bety at det er en forskyvning i bakteriefloraen i skjeden, såkalt bakteriell vaginose. Det behandles også med antibiotika.

Du kan da gå til fastlegen din eller på Helsestasjon for ungdom der du bor, for å få tatt en sjekk.

Legger ved noen artikler du også kan lese.

Lykke til!
Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Lukt fra underlivet - både hos jenter og gutter

Undertøy til tørk (colourbox.com)

Alle, både menn og kvinner, har sin særegne lukt fra underlivet. Ingen har en fullstendig luktfri intimsone, men uansett hvordan du lukter - det skal ikke lukte vondt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse