Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg være bekymret over langvarig hoste?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg sliter med en lang lang varig hoste som aldri går bort. Jeg har hatt en form for forkjølelse hoste helt siden sommeren og den er virkelig vond og intens. Jeg får ofte vondt ved longeregionen og jeg får liksom aldri hostet opp slimet ordentlig. En ting som bekymrer meg mest er at jeg er redd det skal være tegn på lungekreft. Samtidig virker det som at jeg har vært forskjølet veldig lenge og liksom aldri blitt ordentlig frisk fra det så det bare fortsetter og at jeg da aldri blir frisk. Hva er det som er galdt? Bør jeg være bekymret.?

Besvart 07.10.2018 21:11
 

Svar
Hei

Det er ikke uvanlig at hoste i forbindelse med forkjølelse kan sitte i nokså lenge etterpå, faktisk i flere uker. Men dersom hosten varer i over åtte uker, og en er usikker på hva som er årsaken til den, så bør en få det undersøkt hos lege. 

I din alder trenger en ikke å tenke på lungekreft. Likevel kan det være greit at du får hosten undersøkt hos lege. For selv om det er en helt ufarlig årsak som ligger til grunn (noe som det aller oftest er), så er det jo forhåpentligvis noe du kan få råd og hjelp til å behandle av legen. 

God bedring!

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse