Hopp til hovedinnholdet

Kan man ha sopp infeksjon uten å klø?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, i det siste har jeg sett mye om soppinfeksjon osv i for eksempel jente grupper på facebook. Jeg har selv hatt sopp infeksjon 2 ganger. Men det jeg egentlig lurte på var om man kan ha sopp infeksjon uten å klø? Fordi jeg har lest at et symptom på soppinfeksjon er hvitt belegg på innsiden av kjønnsleppene. Dette er noe jeg har konstant hele tiden og det går ikke vekk. Er dette normalt? Utflod osv vet jeg ikke om er normalt siden den endrer seg hele tiden fra typ krem konsistens til veske.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Vanligvis klør det når man har soppinfeksjon. 
Det er normalt at det kommer et hvitt belegg på innsiden av kjønnsleppene. Dette er talg fra talgkjertler. Belegget kan lukte hvis det blir liggende der fordi det vil blandes med urin og utflod fra skjeden. Du må derfor vaske godt hver dag mellom kjønnsleppene slik at belegget forsvinner. Du trenger ikke bruke såpe, men at du bruker varmt vann. Hvis du ønsker å bruke såpe, kan du bruke oljebasert intimsåpe. Det vil løse belegget lettere opp. 
Det er vanlig at utfloden endrer seg. Les om utflod i den vedlagte artikkelen. 
Det er fint at du følger med på utfloden. Da vil du bli kjent med hvordan din utflod er, og når i syklusen den endrer seg. 


Jeg håper dette er svar på det du lurte på og at det er til hjelp for deg!

Hilsen helsesøster, ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse