Hopp til hovedinnholdet

Kløe i underlivet

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år og sliter med kløe i underlivet. Hvordan kan jeg få stopper for dette? Har vart i 1.5 uker og vil ikke fortelle dette til noen. Synes det er kleint.

Besvart 07.10.2018 23:07
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no. 

Det kan være ulike årsaker til at du har kløe i underlivet som varer over tid. Det vanligste er at du har en soppinfeksjon. Har du fått endel mer utflod, som er litt hvitere og tykkere enn vanlig? I så fall kan det være lurt å gå på apoteket og be om en soppkur. Det er en krem som du kan smøre i underlivet, og som vil få kløen til å gå over, eller du kan også få en vagitorie (en stikkpille til sjeden) og en krem samtidig. Når det er sagt, så kan det være lurt å snakke med en lege først. Da kan du få et helt sikkert svar på om det faktisk er sopp du har, eller noe annet og hvordan du evt. kan unngå å få det igjen. 

Hvis du oppsøker helsestasjon for ungdom der du bor er det sannsynligvis en lege der som kan hjelpe deg. Jeg ønsker deg masse lykke til!

Hilsen Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Lukt fra underlivet - både hos jenter og gutter

Undertøy til tørk (colourbox.com)

Alle, både menn og kvinner, har sin særegne lukt fra underlivet. Ingen har en fullstendig luktfri intimsone, men uansett hvordan du lukter - det skal ikke lukte vondt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene