Hopp til hovedinnholdet

Tror jeg trenger briller?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Eg synest eg har begynt og blitt dårlig i synet eller eg trur eg trenger briller, eg sliter og se på tavla på skulen når læreren skriver på den andre sida eg sitter på (sitter heilt fremst til venstre) blir veldig trøtt i augene. bildet på tv-en hjemme ser egentlig ikkje så godt (blir veldig trøtt i augene og ser ikkje skikkelig) men foreldrene mine sliter litt med økonomien og har ikke råd til briller. Må man betale for og sjekke og for briller og linser eller viss man får støtte må man betale føst eller krenger man ikke betale i det heletatt (vill helst ha linser men briller og til og bruke hjemme)

Besvart 11.10.2018 13:04
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Er du under 18 år og trenger briller, kan du få dette betalt av NAV.  Sjekk linken som ligger vedlagt her og snakk med dine foreldre.  Oppsøk en brillebutikk og snakk med de.  De vet også at NAV betaler for briller hvis du er under 18 år.

Ønsker deg lykke til videre og ha en fin dag :-)

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse