Hopp til hovedinnholdet

Sliter med å få ereksjon.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei.Jeg sliter litt med ereksjon.Info: Slet med depresjon for 2 år siden. Gikk da på antideprisiva (ssri). Går på melatonin og sover bra nå. Trener jevnlig og spiser sunt. Er sengevæter og går på vesicare og betmiga for at blæren skal slappe mer av. Merket først problemet i vår når jeg skulle ha sex med en jente. Var litt tent men når jeg skulle penetrere ble den ikke stiv nok. Hadde aldri problem med ereksjon før dette, også med dama jeg hadde mens jeg var deprimert hadde jeg skikkelig automatisk ereksjon og lyst. Merker nå etter episoden i vår at lysten ikke er like stor, skal mer til før jeg tenner på noen. Er ikke like gira på onani som før men runker jevnlig og får stiv penis. Men jeg må inn med mer innsats og det skjer ikke en like automatisk ereksjon uten å runke og som holder seg av seg selv. Føler ikke jeg kan stole helt på den og ereksjonen gir seg fortere nå, bare ved sekunders pause fra å onanere. Våkner aldri med stiv. Mat og tiltak jeg kan gjøre for sterk ereksjon?

Besvart 26.10.2018 11:08
 

Svar
Hei


Du sliter med å både få og «beholde»en god ereksjon. Ereksjonsvansker kan ha svært mange ulike årsaker, både psykiske og fysiske. Jeg tenker at det ikke er så rart om en gruer seg litt etter å ha hatt en negativ opplevelse med ereksjon tidligere. Men ereksjonssvikt er faktisk ikke så uvanlig, og forekommer «bare» hos noen i perioder, uten grunn.

Likvel synes jeg du bør gå til lege med dette. En bør alltid få utelukket/sjekket for fysiske årsaker før en sier at noe «bare» er psykisk. Nå vet jeg ikke hvor godt (og om) du er utredet for det med blæren. Medisinene i seg selv, burde ikke påvirke ereksjonsevnen så mye. Men kanskje kan det være noe med kontrollen av blæren, som påvirker ereksjonen her? Uansett bør du få dette sjekket ut av lege, før du evt gjør tiltak (for da vet man hvilke tiltak som vil virke).

Det er lite ek kan gjøre med kosthold her, med mindre en er svært overvektig. 

Andre tiltak kan du lese om i lenken under, men få uansett en sjekk av lege.

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Underlivsundersøkelse for gutter

Underlivssjekk av gutter

Det er ikke bare jenter som gruer seg til første gangen de skal ta en underlivssjekk. Mange gutter synes det er flaut å vise den mest private kroppsdelen til en fremmed og venter i det lengste selv om de har noe de lurer på eller bekymrer seg for. Men frykt ikke: det er ikke så ille som du tror.

Les mer

Gutt og kåt, men får ikke ereksjon.

Gutt får ikke ereksjon (colourbox.com)

Skulle ha sex i går og var skikkelig kåt, men når vi skulle igang ville ikke kuken få stå, hvorfor skjer dette.....? Gutt på 15 år spør om et vanlig problem.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Gruer du deg til å gå til legen?

Fastlege (www.colourbox.com)

Er du redd for å gå til legen? Lurer du på hva du skal si, eller om legen har taushetsplikt?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Underlivssjekk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om underlivssjekk