Hopp til hovedinnholdet

Kan bruk av minoxidil i ansikt gi rynker?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har nylig begynt å bruke minoxidil (reseptfritt) for å få mer skjegg. Dette selges i Norge på apotek som et middel for å motvirke hårtap på hodet, men ut i fra det jeg har funnet ut selges dette også i utlandet til bruk i ansiktet for mer skjegg (samme innhold). Det er også en del studier som tyder på at dette fremmer økt hårvekst (i ansiktet også), ved at det åpner "inaktive" hårsekker. Det jeg lurer på er om dette middelet hindrer kollagenproduksjonen i huden, som derfor vil føre til mer rynker i huden? Leser det er noen som mener at dette er en bivirkning, men dette nevnes ikke som bivirkninger på pakningsvedlegget. Finnes det noen kremer/kosttilskudd man kan bruke for å evt hindre dette?

Besvart 28.10.2018 19:56
 

Svar
Hei

Dette er dessverre ikke legemiddelkunnskap vi leger på Ung besitter. Det finnes ikke tilgjengelig informasjon om medikamentet i norske oppslagsverk. Et kvalitetssikret amerikansk oppslagsverk (UpToDate) beskriver kun bruk i hodebunnen ved androgent hårtap hos menn ("aldersbetinget hårtap"). Det beskrives få bivirkninger ved slik bruk, og at middelet må brukes kontinuerlig for at det skal ha effekt. 

Anbefaler deg å gå til en spesialist i dermatologi (hudlege) for å få et godt og sikkert svar på det du spør om. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Mister du hår?

Børste med hår på (colourbox.com)

Hårtap er mer vanlig enn man skulle tro, både for menn og kvinner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hud & hår
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hud & hår