Hopp til hovedinnholdet

Kan de ha sett feil på min MR av ankel?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Kan MR folkene som ser på bildene ta feil? Var nettopp på MR og de sa de ikke ser noe galt. Men tror ikke det er så normalt at senen på yttersiden av foten hopper fram og tilbake over den kulen. Jeg blir så frustrert, har hatt det lenge etter et overtråkk og man kan tydelig se på ekte at senen på kulen på den gode foten «syns» mens på den dårlige er senen «borte». Den dårlige foten er mye svakere enn den andre og senen flytter på seg når jeg gjør ting med tærne som å hoppe eller løpe eller gjøre turn-greier. Det er vanskelig å være en aktiv turner når den ene foten er svakere enn den andre, SPESIELT vanskelig når MR folka sier at det ikke er noe galt med den. Så mitt spørsmål er, kan de gjøre feil? Hva skal jeg gjøre nå? Vil ikke leve med en dårlig fot resten av livet hvis folka som så på bildene gjorde en feil

Besvart 28.10.2018 13:07
 

Svar
Hei Jente, 15 år! 

Takk for at du sender ditt spørsmål til ung.no!

Så kjedelig å føle at du ikke har fått riktig svar på din MR. Det kan selvfølgelig skje at vi mennesker gjør feil, men mest sannsynlig har de som har sett på MR-bildet ikke tatt feil når de sier at de ikke ser noe galt. Men det betyr ikke at man selv ikke kan føle at noe er galt med foten sin. Det er ikke alltid at bilder og følelsen man selv har stemmer overens.

Mitt tips til deg er å kontakte enten fastlege eller en fysioterapeut som kan undersøke foten din og som kan gi deg råd til hva du bør gjøre videre. 
Jeg legger ved noen artikler under om dette. 

Lykke til! 

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Fysioterapi

Hos fysioterapeuten (colourbox.com)

Har du plager eller skader i muskler, sener, ledd eller nerver, eller ønsker å forebygge kroppslige plager kan du søke hjelp hos en fysioterapeut.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse