Hopp til hovedinnholdet

Ser døde marker i avføringen. Er dette farlig?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg hadde barnemark i sommerferien som er 4 mnd siden. Jeg tok vermox å de døde men etter det så klødde jeg skikkelig i russen å i rompa. Gjør det forsatt å det er liksom 4 måneder siden. Når jeg skjekka nå så var det masse døde marker der, å jeg er redd er dette farligt. Det klør ofte men markene lever ikke de er døde.PLIS SVAR VIKTIG

Besvart 09.11.2018 19:16
 

Svar
Hei

For å bli kvitt barnemark/mark i rumpa, må man ta tablett mot dette TO ganger. Og alle i familien må ta denne kuren samtidig. Man må også vakse håndklær, sengetøy osv nøye. Gjør man ikke alt dette, blir man ikke kvitt marken.

For marken er veldig smittsom, og det er trolig at de andre i familien din også har blitt smittet. Så hvis kun du tar tablettene, risikerer du at de andre i familien smitter deg igjen, etter at du har tatt kuren og blitt kvitt marken.

Det kan altså hende at du ikke er kvitt marken, eller at du har fått det igjen. Dette kan jeg ikke si sikkert uten å ha sett deg (og markene) selv. Man kan se markene som hvite små streker. Men det går også an at du har sett noe annet hvitt, og forvekslet dette med marker. Av og til ser man hvite små frø eller matrester i avføringen.

Jeg kan ikke si noe sikkert om dette. Mark er ikke farlig i seg selv. Men det er jo plagsomt (kløe) og skal ikke være der. Du bør snakke med foreldrene dine om dette, og gå til lege med det. Les mer om barnemark her. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse