Hopp til hovedinnholdet

Liker ikke fjeset mitt. Jeg er fra sør-amerika som stammer fra Afrika.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Liker ikke fjeset mitt. Jeg er fra sør-amerika som stammer fra Afrika. Jeg er ikke fornøyd med fjeset. Masse er pga leppene mine, at de er store. Har store øyner, vil ha smalere øyner og har smal hodeform som kalles for oval. Kan jeg operere til jeg kan få mindre lepper, få smalere øyner og hodeformen bredere? Er heller ikke fornøyd med kroppen min, er for tynn trener masse, men eneste plassen som har store muskler er beina/låra ment resten av kroppen ingenting. Hvordan få store muskler i armene? Takk for svar :)

Besvart 08.11.2018 20:00
 

Svar
Hei gutt 16 år

Takk for at du skriver til oss.

Det er trist at du er så misfornøyd med deg selv. Jeg forstår når jeg leser det du skriver at du er veldig kritisk til ditt eget utseende.

Det er dessverre altfor lett å være misfornøyd med seg selv og sammenligne seg med andre. Du må huske på at alle mennesker er unike på sin måte, og det er en fantastisk ting. Du skriver at du er fra sør-amerika - afrika. Det er jo slik at mennesker har forskjellig utseende når vi kommer fra forskjellige land. Det er det lite en kan gjøre noe med. Når du bor i Norge der de fleste har ansiktstrekk som er forskjellig fra deg er det nok lett å bli opphengt i ønske om å være som eller ligne på de rundt deg. 


Jeg forstår at dette er vanskelig for deg akkurat nå og at du ikke har det så bra. Uansett hvordan du ser ut, så er det å gå med sånne tanker over lengre tid vondt og kan i verste fall gi ganske alvorlige konsekvenser. Det er ikke bra å tenke på seg selv på en så negativ måte. Jeg anbefaler deg derfor å snakke med noen om hvordan du har det. Du kan gjerne kontakte helsesøster på skolen din - hun er vant til å snakke med ungdom om det meste og vil kunne gi deg støtte og tips til hvordan du kan få det bedre.

Jeg har også lyst til å minne deg om at ingen mennesker er perfekte. Hva er det perfekte utseende? Husk igjen at du er helt unik - det er bare "en deg"

Du spør om du kan operere leppene, øynene og hodeformen din. Jeg tror det er en "umulig oppgave" og vil absolutt fraråde deg å gjøre det. For å få gjort  kosmetiske operasjoner må dette betales selv og man må være over 18 år.  Det er uansett noe du må spørre legen din om. 

Når det gjelder kroppen din og trening vil jeg anbefale deg å lese litt mer om styrketrening, og kanskje få veiledning på treningssenter, slik at du trener riktig. Les gjerne i artikkelen vist til under svaret. Du kan finne mange gode videobeskrivelser av ulike styrkeøvelser ved å klikke her. Tren hele kroppen når du trener styrke, og kjenn at du blir skikkelig sliten i musklene. Ikke legg på for mye belastning i starten, men tilpass belastningen/vektene slik at du klarer minimum 10 repetisjoner hver serie. Samtidig skal du bli skikkelig sliten når du nærmer deg 15-16 repetisjoner. Utfør gjerne 2-3 serier for hver øvelse du trener, og ha en pause på 1-3 minutter mellom seriene!

Jeg håper svaret mitt er til hjelp for deg! Jeg håper også at du vil jobbe med å bli glad i deg selv som du er!!  

Ønsker deg alt godt og lykke til. 

 

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Kroppspress på nett

Jente med mobil (colourbox.com)

Det er viktig at du som ungdom vet at du påvirkes av sosiale medier. Hvis du opplever kropps- og utseendepress, kan det være fordi influensere og andre bidrar til å fremme bestemte kroppsidealer.

Les mer

Positivt selvbilde og kroppsbilde er #goals

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Om målet ditt er et positivt syn på deg selv og din kropp, kan Instagram og Snapchat være forstyrrende.

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse