Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta overdose på Sedix?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Kan jeg ta overdose på Sedix? Og om jg tar 20 piller hva skjer med meg da?

Besvart 26.11.2018 20:03
 

Svar
Hei

Sedix er et plantebasert legemiddel som inneholder ekstrakt av pasjonsblomst, og i følge felleskatalogen.no er det ikke rapportert om overdoser på dette middelet. 

Når det er sagt så anbefales det aldri å ta større doser av et middel enn det legen har foreskrevet eller det pakningsvedlegget sier. Bivirkninger av for store dose kan i verste fall gi uopprettelige organskader og føre til for tidlig død. Hvor mange tabletter som skal til for at noe slikt kan skje er umulig å si, både fordi dette ikke testes ut for hvert enkelt medikament og fordi det vil kunne variere fra person til person. 

Følg derfor alltid anbefalt dosering og ta aldri sjansen på noe annet. 

Å ha et ønske om å ta store doser medisiner kan være et tegn på at man ønsker å flykte fra en vanskelig tilværelse, eller et rop om hjelp. Vi på Ung.no vet at det finnes bedre hjelp å få, selv om det kanskje ikke føles slik her og nå for den det gjelder. 

Dersom dette føles gjenkjennelig er du velkommen til å ta kontakt igjen, for råd og tips til hvordan man kan søke hjelp når man har det vanskelig. Nedenfor er også noen artikler på våre nettsider hvor du kan lese litt mer om dette.

Vennlig hilsen legen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping