Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Prikker og friskt blod i avføring. Ofte gass og avføring. Kontakte lege?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har i det siste hatt mer avføring enn vanlig, og har sett svarte prikker i avføring, selv om jeg ikke har spist noe med korn i eller som skulle tilsi at det skulle komme ut som svarte prikker. Jeg har av og til hatt litt fersk blod på papiret etter å ha tørket meg, men aldri svarte kornprikker så lenge jeg ikke har spist brød med korn. Kan disse svarte prikkene være «gammelt» blod, og noe jeg bør kontakte fastlegen om? annet jeg kan bemerke er at jeg mer ofte enn tidligere har fått plutselig «trang» til å gå på do, som jeg sjeldent pleier og har hatt større luftavgang.

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer