Hopp til hovedinnholdet

Jeg har migrene flere ganger i uka, er det normalt?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Har migrene flere ganger i uka i det siste 1-2 ganger er det normalt

Besvart 20.12.2018 19:30
 

Svar
Hei jente 14 år.

Jeg forstår at du er fortvilet om du opplever å ha migrene flere ganger i uka. Det er både plagsomt og vondt og jeg forstår at du tenker at dette ikke er normalt.

Mange unge sliter med hodepine og migrene, men det betyr ikke at det skal være sånn. Derfor er det viktig å sørge for å få en grundig undersøkelse av lege for å se om en kan finne en årsak til plagene og dermed en riktig behandling.

Jeg vil derfor anbefale deg å ta en prat med foreldrene dine, slik at du får bestilt deg time hos fastlegen din for en undersøkelse. Det er også lurt å få sjekket synet, da dårlig syn kan gi hodepine.

Ellers er det viktig å sørge for en god døgnrytme med nok søvn og regelmessige måltider. Og sørg for å drikke tilstrekkelig med væske i løpet av dagen.

Det er også viktig å forsøke å dempe stress og ikke sitte for lenge foran dataskjerm og TV. Har du mange bekymringer, er det lurt å snakke med noen som kan hjelpe deg, da kan helsesøster på skolen være en du kan snakke med. 

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse