Hopp til hovedinnholdet

Når kommer resultat av treningen og hvordan gå opp i vekt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er jente på 13 år. I november så starter jeg å trene rompe og lår fordi jeg ønsket og få større. Jeg bruker noen øvelser på yt. Det tar meg 1 t og jeg trener 3 ganger i uka. Men jeg føler ikke att det hjelper fordi jeg har ikke fått stor rompe. Og jeg hater kroppen min som den er fordi jeg er altfor tynn. Kan det hjelpe å bytte øvelser? Btw jeg trener hjemme. Og jeg spiser regelmessig og mye, jeg vil bare komme opp i vekt. Btw bruker tiffanieray sin trenings rutine får rompe.

Besvart 05.01.2019 14:02
 

Svar
Hei Jente, 13 år! 

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater av treningen. Det finnes ikke noe fasitsvar på dette fordi vi alle er ulike og har ulike gener, treningsmetoder og kosthold.  

Som en tommelfingerregel kan man si at mange vil se resultater etter ca 8-12 uker med trening.

Dermed er det ikke så rart at du ikke har sett så mye resultat av treningen din ennå. Ofte kan man ha fått resultater uten at man selv legger merke til det. 

Nettopp fordi vi alle er ulikt oppbygd og har ulike gener (som bestemmer mye av hvordan vi ser ut) kan noen få store kroppslige endringer etter kort tid med trening, mens andre må trene lenge for å oppleve endringer. Dette er noe av grunnen til at du ikke bør sammenlikne deg med andre. Uansett vil god trening sammen med et sunt og variert kosthold kunne føre til god helse og kroppslige endringer for alle.
Det er alltid lurt å variere treningen og ved å gi kroppen nye utfordringer kan man oppleve flere resultater av treningen. 

Her kan du lese mer om dette:
Når kommer resultatene av treningen?


Opp i vekt 
Et sunt og næringsrikt kosthold er også avgjørende for resultater.
Dersom du ønsker å gå opp i vekt anbefaler jeg deg å lese denne artikkelen:
Tips til å gå opp i vekt 

Det er også viktig å prøve å tenke på det som er positivt med kroppen din fremfor det du ikke er fornøyd med. Vær tålmodig med kroppen og treningen, så skal du se at du får resultater av treningen! Du er i en fase der kroppen din er under store forandringer pga puberteten, og mange jenter vil automatisk legge på seg under denne perioden. 

Prat gjerne med helsesøster for å få gode råd og tips til det du lurer på. 

 

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente viser tommel opp (colourbox.com)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år skal kroppen utvikles fra et barn til en voksen, og i denne perioden er det normalt å føle på usikkerhet og å sammenligne seg med andre.

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Vi blir fra ung alder utsatt for tydelige og strenge skjønnhetsidealer, og som følge av et sterkt kroppspress kjemper vi for å være perfekte. Dårlig selvfølese blir konsekvensen for mange.

Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Kroppspress på nett

Jente med mobil (colourbox.com)

Det er viktig at du som ungdom vet at du påvirkes av sosiale medier. Hvis du opplever kropps- og utseendepress, kan det være fordi influensere og andre bidrar til å fremme bestemte kroppsidealer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett