Hopp til hovedinnholdet

Jeg kom borti en føflekk når jeg barberte, og nå har jeg sår

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skulle barbere penishårene mine. Det gikk forsåvidt greit men jeg kom borti en føflekk som er rett ved siden av penisen min. Det begynte å blø å jeg kan se at den har et åpent sår. Hva skal jeg gjøre? Er det farlig? Hjelp!

Besvart 12.01.2019 19:36
 

Svar
Hei


Dette kommer til å gå helt fint!
Nå er det noen dager siden dette skjedde, og allerede nå har såret sikkert  begynt å gro. 

Når man får slike sår, er det om å gjøre å sette på et plaster til det slutter å blø. ellers så kan man være ekstra påpasselig med at det ikke blir klamt å skittent. Skyll med vann ikke med såpe. Hold det mest mulig tørt. Så gror slike sår på 1-2-3. Null stress.

NB: Dersom det ikke har grodd, og det her blitt rødt og hovent og vondt, er dette tegn på at det kan ha blitt en infeksjon. Da er det lurt å dra til lege for å få behandling. 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva med annet kroppshår og hår i ansiktet? Vil du ha det eller vil du fjerne det? Hvordan fjerner du det i tilfelle?

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hud & hår
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hud & hår