Hopp til hovedinnholdet

Svir når jeg tisser, spesielt når jeg ikke må veldig på do. Hva er årsaken?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, Akkurat når urinen kommer så svir det i ca 2 sekund og har hatt det slik ein liten stund no. Det er litt vondt men ikkje sånn veldig og det et er ikkje slik at eg må på do ofte og har ikkje sett noko blod i urinen heller. Men det svir som oftest mest når eg ikkje må serlig på do mens når eg må veldig, kjenner eg det ikkje. Kva trur dåke det kan vere?

Besvart 13.01.2019 00:09
 

Svar
Hei Gutt 14, og takk for at du skriver til ung.no!

Det finnes mange årsaker til smerte tissing. Det kan være en urinveisinfeksjon, selv om du ikke må ofte på do, og du ikke har sett blod. Andre muligheter er at du har en irritasjon av huden ved penisåpningen, en infeksjon i forhuden eller en skade på urinrøret. Noen får også litt vondt når de skal tisse mens penis er erigert, eller etter de har onanert.

Det er vanskelig for meg å si noe om hva som er årsaken til dine problemer uten å undersøke deg.

Jeg syntes du burde ta en tur til fastlegen slik at du kan få undersøkt urin og penis. Mange syntes det er flaut at noen skal undersøke tissen, men for leger er dette en helt vanlig del av hverdagen, og ikke noe vi syntes er flaut eller ekkelt.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse